+46 42-38 39 00 mailbox@sundplast.se

Formsprutning hos Sundplast

Sedan 1970 har Sundplast specialiserat sig på formsprutning 

FORMSPRUTNING

I Sverige och övriga världen tillverkas det en hel del produkter i plast. Formsprutning är därför en av de viktigaste och mest effektiva arbetsmetoden när det kommer till att tillverka plastdetaljer och plastprodukter. Med hjälp av formsprutningen kan man tillverka stora volymer av komplicerade produkter så ett smidigt sätt.

Formsprutning automatiserad

Formsprutningen och dess automation av plastbearbetning utvecklades i slutet av förra århundradet och användningen av effektiva formsprutningsmaskiner har sedan dess kraftigt ökat. I dagens industrier är formsprutning ett naturligt val när det kommer till bearbetning av plaster. Formsprutning är även ett ekonomiskt hållbart alternativ som används inom flertalet industrier runt om i världen som möbelindustri, elektronik, fordonsindustri, etc.

Specialister

Sundplast är specialiserat på tillverkning av högkvalitativa och kostnadseffektiva plastdetaljer inom en rad olika områden.
Vi började arbeta med formsprutning på 1970-talet och har sedan dess byggt upp en gedigen kunskap inom teknik, material och design.
Sundplast kan erbjuda kompletta lösningar från idé till färdig produkt, inklusive efterbehandling och förpackning.

Vi kan även erbjuda småskalig formsprutning för nystartade, små och medelstora företag samt väl etablerade företag. Vi har resurser, verktyg och kompetens för att ge det stöd som behövs för framställning av allt från prototyper till komplett monterade systemlösningar. Ta gärna kontakt med oss för att få veta mer om våra kunskaper och produktionsmöjligheter. De främsta fördelarna med småskalig produktion är:

 Snabba svar på förändringar i efterfrågan
 Anpassningsförmåga
 Ingen risk för överproduktion

Småskalig produktion gör att du kan starta en pilotserie av en produkt med minimala utgifter och risker. Det ställer särskilda krav på oss som tillverkare, som kräver att vara flexibel, snabbt anpassa produktionsprocesser och träffa snäva deadlines. Inte alla tillverkare av plast kan tillverka mindre partier eftersom det är förenat med en kraftig ökning av omkostnaderna per enhet. Vi garanterar hög kvalitet inom uppsatta tidsramar. Vi utvecklar ett effektivt mönster av leveranser och startar produktion av dina produkter i liten skala under ledning av våra kompetenta projektledare.